loading...
loading...

BAHAYA!!! TANDA-TANDA JIN SUDAH ADA DALAM BADANAntara tanda-tanda terdapat gangguan jin dalam rumah anda ialah:

(+)1. Masakan selalu & cepat basi ( rosak )
(+)2. Selalu kedengaran seperti bunyi goli jatuh di lantai
(+)3. Kedengaran seperti ada orang mengemas atau menarik perabot di tengah malam
(+)4. Sering nampak kelibat atau lembaga hitam di dalam rumah
(+)5. Penghuni rumah sering merasa seram & takut apabila berada di dalam rumah.

-----------

Gangguan jin dalam rumah

CARA MENGUSIR JIN – ( Tahap Pertama ): 

Cara Mengusir Jin yang tinggal di dalam rumah

Jika kita benar-benar yakin bahawa di dalam rumah kita ada jin, maka ada dua ( 2 ) perkara yang harus kita lakukan :-
1) Hendaklah ada dua orang yang menyertai kita untuk pergi ke rumah tersebut, setelah sampai di rumah itu bacalah ayat tersebut :

*Bacaan ini hendaklah diulang sebanyak tiga kali.
“Aku ingatkan kepada kamu dengan sumpah yang pernah diucapkan oleh Nabi Sulaiman; keluarlah & pergilah kamu dari rumah kami. Aku sumpah kamu dengan nama Allah, keluarlah kamu & janganlah kamu menyakiti seseorangpun.”
*Setelah itu jika kita masih merasakan bahawa masih ada sesuatu di rumah, maka ambillah bejana (tempat) yang berisi air, setelah itu letakkanlah jari kita didalamnya & dekatkanlah mulut kita dengan air tersebut sambil membaca ayat-ayat berikut :

+AL-Fatehah
+Ayat Qursi
+At-Takathur
+Az-Zalzalah
+Al-Ikhlas
+Al-Falaq
+An-Naas

Kemudian renjiskan/semburkan air tersebut ke seluruh rumah ( ikut putaran Kaabah ) & di larang merenjis/sembur di dalam kamar mandi & tandas. Lakukan cara ini dengan niat ikhlas ketika membaca ayat di atas & mohonlah pertolongan & bantuan dari Allah, Tuhan semesta alam.

3.) Atau membacakan ayat ini ke dalam air.
Dengan nama Allah, kami berada di petang hari ini dengan nama Allah Yang tidak ada satupun yang dapat menghalangi-Nya, & dengan keagungan Allah Yang Maha Pencegah, kami berlindung, & dengan semua nama-nama-Nya yang baik kami berlindung dari kejahatan syaitan-syaitan, baik dari golongan manusia mahupun dari golongan jin. Kami berlindung kepada Allah dari kejahatan segala sesuatu yang menampakkan diri & yang menyembunyikan diri; dari kejahatan segala sesuatu yang keluar pada waktu malam hari & yang bersembunyi pada waktu siang hari, dari kejahatan segala sesuatu yang menampakkan dirinya pada waktu siang hari & menyembunyikan dirinya pada waktu malam hari, & dari kejahatan segala sesuatu yang diciptakan-Nya, yang kotor & yang bersih. 

------------

- Kami berlindung dari kejahatan iblis & pengikut-pengikutnya, & dari kejahatan segala makhluk yang berada dalam kekuasaan-Mu. Sesungguhnya Tuhanku berada di atas jalan yang lurus. Aku berlindung kepada Allah dengan perlindungan yang pernah dimohon oleh Ibrahim, Musa & Isa, dari kejahatan segala sesuatu yang diciptakan-Nya, yang kotor & yang bersih, & dari kejahatan iblis & pengikut-pengikutnya, & dari kejahatan segala sesuatu yang derhaka.- Aku berlindung kepada Allah Yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui dari syaitan yang direjam. Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. “Demi (kumpulan) yang bersaf-saf dengan sebenarnya, & demi (kumpulan) yang melarang dengan sebenarnya, & demi (kumpulan) yang membacakan peringatan. Sesungguhnya Tuhanku benar-benar Esa. Tuhan langit & bumi & apa yang ada di antara keduanya, & Tuhan tempat terbit matahari. Sesungguhnya Kami telah menghias langit yang dekat dengan hiasan, iaitu bintang-bintang, & telah memeliharanya sebenar-benarnya dari setiap syaitan yang sangat derhaka. Syaitan-syaitan itu tidak dapat mendengar-dengarkan (pembicaraan) para malaikat & mereka dilempari dari segala penjuru. Untuk menghalau mereka & bagi mereka seksa yang kekal. Akan tetapi barangsiapa (diantara mereka) yang mencuri-curi (pembicaraan); maka ia dikejar oleh suluh api yang cemerlang.


- Selepas itu bawalah air tersebut ke seluruh penjuru rumah, & letakkanlah sebahagian air itu di setiap penjuru rumah, maka dengan izin Allah, jin tersebut akan segera keluar. Kerjakanlah cara ini dengan niat yang ikhlas ketika membaca doa di atas & mohonlah kepada Tuhan yang telah menciptakan langit & bumi.
Janganlah kita meninggalkan petunjuk ini, kemudian lalu mencari kesesatan para tukang sihir & tukang ramal yang akan membawa kepada kesengsaraan & bencana. Bermohonlah kepada Allah semoga Allah memasukkan kita kepada golongan orang-orang yang sentiasa memohon pertolongan kepada-Nya, & sentiasa bertawakal & mohon perlindungan dengan kekuasaan-Nya.
Previous
Next Post »
loading...