loading...
loading...

7 Sebab Kenapa Lelaki Nampak Seksi Pada Mata Wanita Sampai Bikin Cair

honor-7-630x354
Ada tak kaum wanita yang sekarang ni ada boyfriend yang handsome, tinggi, berbadan sasa, baik hati, caring dan pandai masak. Kalau ada tu untung la badan.. Tapi memang susah nak cari lelaki yang sempurna macam tu.
Bagi kaum wanita pula, korang tak perlu la nak cerewet sangat. Setiap lelaki mesti ada kelebihan masing-masing yang boleh buat korang jatuh cinta. Jom kita ushar sikit bahagian seksi ada pada lelaki yang boleh buat kaum wanita cair habis! Huhuuu..

1) Penuh sense of humour

Screen Shot 2015-09-23 at 2.00.21 PM
Biar tak handsome, biar tak comel. Asalkan seorang lelaki tu mampu buat wanita cair pun memang dah dianggap seksi tau. Kalau muka je macho tapi takde sense of humor pun bosan juga.
Kalau kaum wanita tengah sedih sebab stress pasal kerja siapa lagi nak ceriakan korang kalau bukan lelaki yang ada sifat kelakar ni? Hehe

2) Power memasak

Screen Shot 2015-09-23 at 12.36.03 PM
Psstt.. nak bagitau sikit pada kaum lelaki ni. Kalau korang ada skill memasak mesti untung sebab wanita akan cair bila tengok korang bersusah payah masak di dapur hanya untuk menyediakan makanan yang sedap untuk korang. Senyum sampai ke telinga bila tengok abam-abam jantan masak.

3) Kuat bersukan

Screen Shot 2015-09-23 at 1.42.57 PM
Nak uji kejantanan seorang lelaki tu, korang kena tengok aktiviti harian dia. Kalau jenis yang jaga kesihatan dan keterampilan tu memang padu! Iya lah.. nak jaga bentuk badan untuk mata wanita-wanita yang memandang juga kan? Biasanya lelaki yang gemar bersukan ni mempunyai stamina yang tinggi, fizikal yang kuat dan tak pernah kenal erti penat.

4) Sentiasa nampak kemas dan fit

Screen Shot 2015-09-23 at 12.14.44 PM
Keterampilan, kekemasan amat penting untuk lelaki di mata wanita. Ingat, first impression tu penting tau.. Pernah dengar perkataan ‘cinta pandang pertama’ tak? Sebenarnya betul sebab wanita akan terpikat jika korang jaga penampilan dan sentiasa tampil segak.

5) Pandai bawa diri

Screen Shot 2015-09-23 at 2.05.02 PM
Sifat pandai berdikari juga antara salah satu faktor kenapa lelaki itu nampak seksi di wanita. Tidak terlalu bergantung kepada orang lain dan tahu menyelesaikan masalah dengan sendiri tu satu perkara bonus!

6) Berkeyakinan

Screen Shot 2015-09-23 at 12.11.52 PM
Tanya lah kepada mana-mana wanita di dunia ni, antara salah satu sebab faktor mengapa seorang lelaki nampak seksi di mata wanita adalalah sifat keyakinan yang tinggi yang ada pada lelaki tersebut.
Mempunyai plan yang tersendiri dan tahu apa yang mereka nak dalam hidup mereka. Sentiasa kerja keras untuk capat matlamat yang tersendiri. Seksi apa tu!

7) Senyuman memukau kalbu

Screen Shot 2015-09-23 at 12.18.08 PM
Haishh ni paling cair ni.. Senyuman persis The Rock ni mampu buat wanita-wanita di luar sana pengsan. Senyuman seorang lelaki juga dapat pujuk hati wanita yang sedang marah. Power kan?
Previous
Next Post »
loading...